Αυγά ορτυκιών τουρσί

Υλικά
24 αυγά ορτυκιών
5-8 κόκκοι μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρος μουστάρδας (απλός ή πικάντικος)
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού (διάφορα χρώματα)
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
1 κλαράκι σέλινο (εναλλακτικά 1 κλαράκι άνηθο)
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Άλμη
Ξύδι
1 βαζάκι αποστειρωμένο.
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τα αυγά για τουλάχιστον 5 λεπτά ώστε να σφίξουν.
Μετά το βράσιμο τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με ξύδι, τόσο ώστε να τα καλύπτει πλήρως και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε εάν το κέλυφος έχει μαλακώσει, εάν όχι τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τα αυγά προσέχοντας να μην κοπούν σε κομμάτια.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το σέλινο το λάδι και τα αυγά των ορτυκιών σε ένα βαζάκι.
Προσθέτουμε άλμη εωσότου το 60% του βάζου καλυφθεί και στη συνέχεα ρίχνουμε το ξύδι μέχρι να γεμίσει.
Κλείνουμε το βαζάκι και το βάζουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά από 20 μέρες το τουρσί μας είναι έτοιμο.
Μετά το άνοιγμα του βάζου, το τουρσί διατηρείται στο ψυγείο.


Σημ.
Για την παρασκευή άλμης χρειαζόμαστε νερό, χοντρό αλάτι και ένα φρέσκο αυγό κότας (που δεν έχει μπει ψυγείο).
Διαλύουμε στο νερό τόσο αλάτι, ώστε το αυγό να αρχίσει να επιπλέει και ένα μέρος της επιφάνειάς του (ίση σε διάμετρο με ένα ευρώ – περίπου-) να εξέχει από το νερό. Αφαιρούμε το αυγό και η άλμη είναι έτοιμη.


Πηγή
Φωτογραφία Quail Eggs από RatRanch με άδεια χρήσης (CC BY 2.0)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου